​Stenumvej 2, Råsted, 7570 Vemb

H.nielsen@live.dk.

Åbningstider​/telefontider

​​Alle dage:            09.00 - 09.30

                                  17.00 - 17.30

​Nytår : kl . 09.00 til 10.00

telefonen er altid åben, tager  vi den ikke så  bedes du indtale en besked og vi ringer tilbage hurtigst muligt.

Får du ikke respons på din mail indenfor 12 timer, da kontakt os igen, det sker den ryger i spam bakken eller at vi slet ikke modtager den.

Ferie 2020

20.02 - 27.02

09.03 - 20.03

17.08 - 13.09

19.10 - 19.11

20.12 - 29.12

Priser 2020

  • 1 hund: kr 175
  • 2 hunde i samme boks fra samme ejer: kr 245
  • 3 hunde i samme boks fra samme ejer: kr 275
  • 4 små hunde i samme boks fra samme ejer: kr 300

​1 døgn svarer til at hunden afleveres kl. 9 og afhentes samme dag kl. 17. Afhenter man hunden næste dag kl. 9 eller kl. 17 beregnes for to døgn.​

HVOR LANG TID ER MIN HUND UDE

Det er meget individuelt og afhænger af mange ting. Jeg lukker ikke hundene ude rutinemæssigt i halve eller hele timer. Det kan ikke lade sig gøre hvis trivsel og individualiteten skal prioriteres højt.

Det afhænger af hunden selv, dens fysiske tilstand og dens sociale kompetencer. Det afhænger også af vejret: kulde, regn og voldsom varme.

Nogle hunde er så trygge og hviler så meget i sig selv, at de slapper af uanset hvor de befinder sig En skål vand og et skyggefuldt sted, så nyder de tilværelsen og opfører sig som hjemme i deres egen have. Men generelt skal man huske, at hunden flyttes til et nyt område, nye rutiner nye mennesker og andre hunde. Her er helt nye regler, og der snakker jeg også om hunderegler.

Mange hunde lever solo, og er ikke vant til andet end deres egen baghave og nogle gange måske ikke engang det. De er måske kun vant til at gå i snor, eller de har aldrig lært hundesproget fordi deres hundeliv ikke har budt på andet end menneskets selvskab. Nogle hunde har haft uheldige oplevelser, så som overfald af en anden hund etc. Derfor spørger jeg altid indtil hundens vaner, det er en vigtigt baggrundsviden at have med, når og hvis hunden skal introduceres til andre hunde. Det er så vigtigt at det gøres rigtigt, får hunden en dårlig oplevelse første gang, kan man være sikker på, at der bliver noget at arbejde med næste gang den skal i pension.

Vi bliver hundenes nye tryghed, når ejeren er taget afsted, og nogle hunde vil ikke være ude uden at vi er med, dem kan jeg selvsagt ikke lade gå alene i en time udenfor, det vil være meget angstprovokerende. Det jeg i stedet gør med disse hunde er, at jeg efter lufteturen som typsisk varer 15 til 20 min., efterlader dem kort udenfor, medens boksen rengøres og der fodres. Vi har glasdør til pensionen og typisk sidder de og holder øje med mig, men så føler de sig heller ikke helt alene. Efterhånden vil flere af dem forlade døren med små mellemrum for at undersøge en duft og vender så tilbage igen. Med lidt held opnår vi en større tryghed efterhånden, så udetiden forlænges, men andre forbliver afhængige af trygheden i vores selskab og sådan er det.

Hunden er et flokdyr og et territorialt dyr og begge dele har også betydning for hvor længe de vil være ude. De utrygge vil gerne hurtigt ind i flokken igen og når de er færdige løber de tilbage og sætter sig ved døren for at komme ind. De mere selvstændige kan bruge lang tid på at snuse og markere i håb om at det holder andre rivaler ude, hvilket jo så ikke lykkes i en hundepension.

Når flere hunde fungerer sammen er der større sansynlighed for, at hundene kan bruge tid ude i løbegården, end hvis der kun er en enkelt, men igen der er ingen facitliste. Jeg lader aldrig en større flok uden opsyn ret længe, der er altid et svagt led, og det er min opgave at holde øje med og tage vare på det.

Selvom det ser hyggeligt ud og det "bare" er leg, er der altid nogle der bliver ved, og nogle der pludselig får nok og som måske ikke er stærke nok til at sige fra. Flokken er aldrig lige, der er altid en leder, en bølle og en svag - akkurat som hos mennesker :0)

Så hvor lang tid din hund er ude, er der ikke et entydigt svar på, det afhænger helt af hvad din hund trives med.

Men grundlæggende mener jeg, at det altafgørende aspekt ikke er hvor lang tid hunden er ude, men mere hvad indholdet er i deres udetid.​

Om hundepensionen​

HOLSTEBRO HUNDEPENSION

CVR:​ 28168756

Adresse​

​Stenumvej 2, Råsted, 7570 Vemb

Find hundepensionen her »​

Kontakt os​

Tlf: 61 75 82 48

Mail: h.nielsen@live.dk